Background Image

Održavanje solarnih elektrana za nas je lak zadatak.

Solarne elektrane, neovisno o inicijalnoj cijeni, broju panela ili snazi, trebaju se redovito održavati.

Prašina u zraku, pelud, ptičji izmet ili vremenske nepogode mogu smanjiti učinkovitost Vaše elektrane do čak 35% pa je panele potrebno očistiti svakih nekoliko mjeseci.

Najbolje je da čišćenje panela prepustite stručnjacima, no ako to ipak želite učiniti sami, napravite sljedeće korake:

1. Prvi korak je gašenje elektrane te čekanje minimalno 5 minuta da se isprazni napon na panelima

2. Pripazite na svoju sigurnost na krovu, privežite se i koristite cipele s dobrom potporom

3. Prvo očistite panele samo s vodom kako biste skinuli gornji sloj prašine i prljavštine

4. Pomiješajte sredstvo za čišćenje s vodom - to može biti običan sapun ili deterdžent za pranje suđa, a najbolje posebno sredstvo za pranje solarnih panela - nemojte koristiti jake kemikalije jer one mogu oštetiti elektranu

5. Sredstvo za čišćenje lagano i pažljivo nanesite na panele koristeći samo meku krpu ili spužvu (pripazite da ne koristite abrazivna sredstva)

6. Četkom s mekanim čekinjama laganim pokretima očistite svu dosadnu prljavštinu koja se zavukla u panele

7. Dobro isperite panele kako ne bi ostali zaostaci sredstva za čišćenje, ali nemojte koristiti prejak mlaz vode jer to može oštetiti Vaše panele

8. Koristite čistu, suhu meku krpu kako biste osušili panele. Nemojte čistiti panele na sunčane dane. Pretjerana zagrijanost panela može Vam samo odmoći!

Za Vas osiguravamo temeljito čišćenje solarnih panela po pristupačnim cijenama! Kontaktirajte nas za ponudu stvorenu upravo za Vaše potrebe.

Provjera sustava

Solarne elektrane više su od samih solarnih panela. Iako su oni najvidljiviji dio sustava, važno je provjeriti i ostale komponente kao što su inverteri ili baterije. Čišćenje elektrane idealan je trenutak i za pregled spojeva panela te ostalih komponenti sustava.

Neke nepredvidive situacije kao što je nevrijeme, mogu oštetiti kopče panela te učiniti Vašu elektranu nesigurnu za Vaš krov ili okućnicu, ali i dovesti do prekida rada elektrane.

Naš tim stručnjaka učinkovito će pregledati sve komponente i spojeve te otkloniti bilo kakve nedostatke Vaše solarne elektrane.

Obratite nam se s povjerenjem i kontaktirajte nas za ponudu!